Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به پنجمین سوگواره شعر علمدار کربلا گفت: «شعر» بیش و پیش از همه هنرها، حماسه حسینی(ع) و رثای شایسته عاشوراییان را در حیاتی­‌ترین بزنگاه­‌های دینی، اجتماعی و سیاسی، ترجمان بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، متن پیام سیدعباس صالحی به شرح زیر است:

«پیوند هنرهای اصیل انسانی با معارف مذهبی و اسلامی، ودیعه­ ای است الهی در ناپیدای انسان­ها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان  «شعر»، همواره، هنر ملّی ایرانیان برای ابراز اندیشه­ ها و عواطف پاک انسانی و الهی مردم این سرزمین بوده است. در همه زمان ­ها میراث عظیم تمدن ایرانی ـ اسلامی با شعر شناخته می­ شود. آموزه­ های حماسه و حکمت، دانش و فلسفه، قرآن و عرفان، آداب و ادب، در بستر شعر و ادبیات و با جوشش غلیان قلم در لحظه ­های قدسی شاعران به تعالی رسیده است.

«شعر» بیش و پیش از همه هنرها، حماسه حسینی(ع) و رثای شایسته عاشوراییان را در حیاتی ­ترین بزنگاه­های دینی، اجتماعی و سیاسی، ترجمان بوده است. ملت سرفراز ایران، شعور ناب و آرمان­ های حماسه کربلا را که نمودی از آن در انقلاب شکوهمند اسلامی متجلی گشت، در شعر شاعران، بهتر از هر هنر دیگری یافته ­اند.

سوگواره فاخر و نوپای «علمدار کربلا»، چاووشی خوش سوار برای کاروان شعر و شعور است. اکنون که کاروان این جشنواره به منزلگاه پنجم رسیده است، امید است با جوشش شاعران و کوشش مدیران فرهنگی، سپهر ادبیات عاشورایی از مطلع­ زرّین حسینی پرفروغ­ تر شود.

سرآغاز این رویداد فرهنگی در شهر خادمان سیدالشهدا(ع) و دروازه عتبات عالیات ـ ایلام قهرمان ـ که داغ سروهای جوانش در روزگاران دفاع مقدس، همچنان در سینه مادران شعله می­ گیرد، بشارت دهنده فردایی روشن در سایه سیادت حسینی است.»

سوگواره شعر علمدار کربلا در راستای بزرگداشت مقام شامخ حضرت قمر بنی‌هاشم (ع) در دو بخش شعر و عکس و با هدف آشنایی بیش ‌از پیش با معارف و سیره اهل ‌بیت عصمت و طهارت(ع)، استفاده از ظرفیت عظیم هنرمندان ایران اسلامی در راستای خلق آثار ارزشمند دینی و آیینی به‌ ویژه فرهنگ رفیع عاشورا، شناسایی جوانان علاقه‌مند و تولید آثار هنری با موضوع دین برای پنجمین سال متوالی به میزبانی استان ایلام برگزار شد.

این سوگواره امروز ٢٥ مهرماه با قرائت پیام مراجع تقلید آیات عظام علوی گرگانی و صافی گلپایگانی و همچنین پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.

پایان پیام/523

منبع: شبستان

کلیدواژه: اربعین اردبیل ارزانی کانون های مساجد ایلام پیاده روی اربعین اربعین حسینی سوگواره علمدار کربلا مسجد پنجمین سوگواره شعر علمدار کربلا صالحی پیام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۱۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اکبر نصراللهی رئیس دانشکدگان هنر و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین همایش کشوری معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود اظهار کرد: شاهد تهاجم فرهنگی از نوع مرکز و پیرامون در معماری ایران هستیم.

نصراللهی گفت: معتقدم، معماری، رسانه است؛ چون هم پیام است و هم ابزار انتقال پیام و هم اینکه مخاطبان انبوه دارد.

این استاد دانشگاه افزود: آنچیزی که رسانه، معماری را از سایر رسانه‌ها متمایز می‌کند، استفاده از هنر هم در ابزار یعنی نوع معماری و هم در طراحی و انتشار پیام است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در تشریح تحولات معماری و اثرگذاری و اثرپذیری آن از رشته‌های دیگر، گفت: استفاده از تکنولوژی‌های ارتباطی در معمــاری تــا جایی پیش رفته است کــه مفهــوم جدیدی به نام «مدیاتکچر» را موجب شـده اســت به گونه‌ای که در برج‌ها و ساختمان‌ها اخبــار و اطلاعات بــرای مــردم بــه نمایش گذاشته می‌شود.

وی در اهمیت معماری ابراز کرد: معماری تبلور فرهنگ و تمدن و هنر، روانشناسی و... در هر جامعه است و در طراحی فضای شهری و برنامه‌ریزی نباید از جایگاه مهم آن غلفت شود، اما متاسفانه الان وضع خوبی ندارد و خود ابزار تهاجم فرهنگی شده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه هشدار داد: تهاجم فرهنگی از نوع مرکز پیرامون در معماری به صورت ترویج الگوی معماری از غرب به ایران و تهران به شهرستان‌ها، معماری اسلامی و ایرانی را تهدید می‌کند.

نصراللهی ادامه داد: تقلید کورکورانه و ناشیانه و افراطی از معماری غربی، اختلال در توازان ارتباطاتی و بصری و شبیخون به محیط زیست، حریم‌ها، آرامش، امنیت، زیبایی، توازن، تعادل و معنویت بنا‌ها و غلبه بی‌نظمی، ناهماهنگی، فشار روانی، سیطره مادیت و کمیت به زندگی انسان راموجب است.

وی اضافه کرد: ساختمان‌های نازیبا و مغایر با فرهنگ مردم، ناهماهنگی بین ابعاد و ارتفاع ساختمان‌ها، الگو‌های طراحی، رنگ‌ها، مصالح و فرم‌های متفاوت و ناهمگون در عناصر دخیل در سیمای شهر، حقوق اجتماعی مردم را نقض کرده است.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح نقش‌های دوگانه رسانه در معماری اظهار کرد: سواد معماری حلقه مفقوده، معماری و شهرسازی است؛ این سواد به مردم محدود نیست، معماران، گرو‌های دانشی، استادان و متخصصان این رشته بیش از مردم و مسئولان به آن نیاز دارند و باید این مهارت و توانایی ساخت و عرضه متناسب با زیست‌بوم، فرهنگ و اعتقادات مردم در عین زیبایی و صرفه اقتصادی را داشته باشند.

نصراللهی ادامه داد: رسانه‌ها می‌تواند مروج معماری غرب و عامل اصلی مصرف گرایی و مدگرایی در معماری و در عین حال راهنما و وسیله برون‌رفت از این وضعیت باشند. آن‌ها می‌توانند مردم را برای انتخاب و خرید بنا‌های متاثر از فرهنگ غرب ترغیب کنند و یا مطالبه کننده بنا‌هایی منطبق با فرهنگ ایران و اسلامی و یا ناظر قدرتمند برای مقابله با آشفتگی و آزادی بی حد و حصر در این زمینه باشد.

رئیس دانشکدگان هنر و رسانه از استادان خواست از رسانه‌های کلاسیک، شبکه‌های اجتماعی و همچنین رسانه معماری برای تصویر‌سازی صحیح از رشته‌های معماری و شهرسازی و بالا بردن سواد معماری مردم و تحقق راهبرد‌های بازسازی و بازآرایی، توسعه، تمایز، اقبال اجتماعی و سودمندی آن استفاده کنند.

وی گفت: گروه کشوری معماری و رسانه آماده است با تشکیل موسسه دانش‌بنیان متشکل از استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، طراحی ساخت ۵۰ هزار مسکن دانشگاه را عهده دار شود. 

همایش دوروزه کارگروه کشوری معماری بعد از دو روز بحث کارگروه‌های مختلف در دامغان، امروز در شاهرود با حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاون علوم انسانی و هنر این دانشگاه به کار خود پایان داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۴۰ عنوان برنامه جمعیتی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان‌غربی
  • عیادت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از «رضا رویگری»
  • افتتاحیه سی و پنجمین نمایشگاه کتاب فردا با حضور وزیر فرهنگ برگزار می‌شود
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است